tenerina (Italiaanse chocoladetaart)

Tenerina aten wij voor het eerst op Fuerteventura bij de Italiaanse bakker New Bakery. Heerlijk vonden wij deze Italiaanse chocoladetaart. Eenmaal thuis heb ik deze taart dan ook zo snel mogelijk zelf proberen te bakken. Gelukkig is dat goed gelukt en is het helemaal niet moeilijk! De taart heeft wel iets weg van een brownie. Een krokant korstje maar van binnen een beetje zacht.

 

Ingrediënten: voor een vorm van 23/24 cm doorsnee.

  • 4 eieren
  • 200 gram pure chocolade (ik gebruik meestal de goedkope van de Lidl)
  • 100 gram (room)boter
  • 150 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • poedersuiker

Taartvorm, handmixer met gardes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zelf gebruikte ik een siliconen bakvorm die je niet hoeft in te vetten. Gebruik je een springvorm vet deze dan in met een beetje boter en bestrooi met bloem.

Splits de eieren.

Hak de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Roer de boter er in blokjes door totdat deze ook gesmolten is en goed met de chocolade is vermengt. Laat kort afkoelen.

Klop ondertussen de eidooiers met de suiker. Voeg beetje bij beetje de bloem toe.
Als het chocolade mengsel een beetje is afgekoeld klop je dit door het eidooier mengsel.

Maak de gardes van de mixer goed schoon en ontvet indien nodig met citroen(sap).

Klop nu de eiwitten tot redelijk stijve pieken.

Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het chocolade mengsel.

Giet het beslag zachtjes in de bakvorm en plaats ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Let op de binnenkant moet niet te hard worden!

tenerina

Bestrooi de tenerina met poedersuiker en eet hem het liefst als de taart lauw/warm is.

 

3 gedachtes over “tenerina (Italiaanse chocoladetaart)

  1. Pingback: Bakkerijen en ontbijt/lunch restaurants op Fuerteventura. – liefde voor eten

  2. Pingback: Digital nomad – Wonen en werken op Fuerteventura week 4: |

Plaats een reactie